+36-30-306-0171 info@lelekfono.hu

alvászavar jellegű tünetek?

Ha segítség kell…

Keressen bizalommal | +36-30-306-0171

Nézze meg bemutatkozó videómat

Az alvászavar csökkenti az alkalmazkodóképességet, a reagálóképességet, tanulási és tűrőképességet. A figyelem, a munkateljesítmény csökken, egyre nő az ingerlékenység, fáradtságérzés jelentkezik, sőt, tartósan kimerült állapotban a testi betegségek és a szellemi leépülés kockázata is. Az alvászavar tünet és betegség is lehet egyaránt, melynek hátterében a stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió állhat. Komolyabban akkor kezelendő az alvászavar, ha jelentős szubjektív panaszokat okoz és érdemben gátolja a mindennapi élettevékenységet, aktivitást.

Alvászavar tünetei

Mik lehetnek a tünetek?

Az alvászavarok közé tartozik a hyposomnia vagy insomnia, mely nehezített elalvással, az alvásnak ébredéssekkel megszakított mintázatából vagy folyamatos alvást követő túl korai ébredésből állhat.

Ennek éppen ellentéte a hypersomnia, mely fokozott alvásigényen alapuló állapot, ilyen például a nappali aluszékonyság. A rosszul alvók számára talán meglepő, de az sem szerencsés, ha túl sokat alszunk. A hypersomnia oka lehet gyógyszerek, főként altatók nyugtatók túldozírozása, de a fokozott alvásigény utalhat testi betegségekre is.
Gyakran jár együtt depresszióval vagy alkoholizmussal. Ezen jórészt mennyiséginek is nevezhető zavarokkal szemben inkább minőségi zavarok a parasomniák, ahol elsősorban az elalvás vagy a felébredés folyamata sérül, ide tartozik például az alvajárás.

A mindennapi élet szempontjából a legnagyobb jelentősége az insomniáknak van, amelyeket tartamuk alapján átmeneti, rövid távú és krónikus insomniákra oszthatunk fel.

Kezelése

A hangsúly nem a gyógyszeres kezelésen, hanem az okok felkutatásán és magatartásterápiás eszközök alkalmazásán van. A szorongástényező csökkentésén pszichoterápiás hozzáállás és relaxációs módszerek segíthetnek.

Alvászavar jellegű tünetek?

Ha segítség kell…

Keressen bizalommal | +36-30-306-0171

7 részes életvezetési gyakorlatsor

INGYENES Életvezetési gyakorlatok.

Itt kérheti a sorozatot>>>

A lelki eredetű problémák többnyire megoldhatóak. Az életvezetési gyakorlatok segítenek a megoldásban.

Ha érdekli, hogy az életvezetési gyakorlatok hogyan segíthetik mindennapi életét, kérje az ingyenes sorozatot ITT >>>

Ne várjon tovább! Vegye fel velem a kapcsolatot és kezdjük…

12 + 2 =

Lelekfono

Köszönöm érdeklődését